/Ouders
Ouders2018-03-15T08:24:37+00:00

Ouders / verzorgers

Rol van ouders/verzorgers

De ontwikkeling van uw peuter vindt natuurlijk voor het grootste gedeelte thuis plaats, in de huiselijke sfeer. Daarom vindt Stichting Peuterspeelzalen Heusden de samenwerking met u als ouder/verzorger erg belangrijk.

Wat kunt u doen?

Ieder dagdeel beginnen wij met een spelinloop: even samen met uw peuter een boekje lezen, puzzel maken of een spelletje doen. Koester dit moment van extra aandacht voor uw kind. Na ongeveer 10 minuten zetten de pedagogisch medewerkers een CD met een welkomstliedje op: voor ouders en peuters het teken om afscheid te nemen.

Ouderbrief

Op de peuterspeelzaal werken we met thema’s. Gedurende zes weken stemmen we het programma af op dit thema. Voorbeelden van thema’s zijn Verkeer, Eten en Drinken, Sinterklaas.
Bij de start van elk nieuw thema ontvangt u een ouderbrief. Hierin kunt u lezen wat we in de thema-weken gaan doen. Meestal staat een prentenboek centraal bij de uitwerking van een thema. Dit boek kunt u bij de bibliotheek halen en soms terugvinden op youtube. In de themabrief laten we u weten welke woorden en begrippen in de thema-weken aan de orde komen, welke liedjes of versjes we oefenen en wat u thuis kunt doen om op speelse wijze aandacht te geven aan het thema. 

Liedjes zingen

Samen met uw peuter liedjes zingen is een prima manier om de taalontwikkeling te stimuleren. U kunt daarbij het liedjesboekje gebruiken dat we speciaal voor u samenstelden. Hierin staan voor u bekende en minder bekende liedjes die we regelmatig op de peuterspeelzaal zingen.

Voorlezen

Iedere dag 10 minuten voorlezen is een kleine moeite maar bijzonder waardevol voor de taalontwikkeling van uw kind. De medewerkers kunnen u adviseren welke boekjes geschikt zijn om voor te lezen of om samen prenten te bekijken.

slidingbar tekst